Zorgverlener

Saskia de Heij

Saskia in het kort:

  • Praktijk Innsaei
  • Coaching met behulp van paarden
  • Kinderen en volwassenen
  • Noord-Nederland

Een paard is een kuddedier, denkt niet in (ver) oordelingen en is uiterst gevoelig voor signalen die een ander – bewust of onbewust – geeft. Zit jij bewust of onbewust niet goed in je vel, maar laat je dat aan de buitenwereld niet merken, een paard prikt daar dwars doorheen. Het gaat tijdens het coachen om de ervaringen met het paard: wat doet dat met mij? Herken ik dat? Wat gebeurt er dan precies? Ben ik daar blij mee of wil ik er iets aan veranderen? De ervaringen met het paard zijn een metafoor voor ervaringen in het dagelijkse leven.

Praktijk Innsaei is ontstaan door werk, hobby en eigen levensthema’s samen te voegen tot een geheel. Met veel passie ontvang ik in mijn praktijk kinderen en volwassenen die een tijdje ondersteuning op hun levenspad kunnen gebruiken.

Het brein heeft invloed op ons basisvertrouwen. Dit basisvertrouwen kan echter verminderd zijn door angstige ervaringen uit het verleden. Dit gaat zelfs terug tot aan de zwangerschap of geboorte. De cref methode is een vorm van therapie waarbij de huidige problematiek wordt aangepakt door terug te gaan naar deze basis. De methode kan in iedere fase van het leven worden toegepast, dus is zowel geschikt voor kinderen als volwassenen, maar ook gezinnen zijn gebaat bij deze manier van herstel, waarbij dus verder geen medicatie wordt ingezet. De resultaten bij onder andere mensen met prenatale hechtingsproblematiek, met trauma’s en PTSS zijn zeer positief!

Verder geef ik ook Access Bars behandelingen.

Kies je eigen zorgverlener

Bij Samen Sterk Zorg kiezen kinderen en ouders zelf hun eigen zorgprofessional. Weet je waarom? Omdat de relatie bepalend is voor het resultaat wat je samen haalt tijdens het zorgtraject. Met een ‘klik’, een veilige verbinding en energie-gevende samenwerking kan er goed samengewerkt worden. Dan pas kan de zorgprofessional een goed instrument zijn met al zijn of haar kennis, ervaringen en methodieken.

Contact

Wil jij in contact komen met Saskia of een andere zorgverlener? Dat kan! Neem contact met ons op voor meer informatie.