Zorgverlener

Dorien Herbers

Dorien in het kort:

  • Flow Psychomotorische therapie
  • Hechtingsproblematiek
  • Kinderen en hun ouders
  • Noord-Nederland

Psychomotorische therapie (PMT) richt zich op de problematiek zoals die naar voren komt in gedrag, lichaamsbeleving, lichaamstaal, lichaamssignalen en lichamelijke spanning. De PMT oefenenvormen zijn specifiek ontwikkeld en sluiten aan bij verschillende sociaal-emotionele niveuas. Ik bied je nieuwe ervaringen op het gebied van denken, handelen en voelen en creëer een veilige plek om te experimenteren met nieuw en alternatief gedrag. PMT werkt met zowel lichaamsgerichte als bewegingsgerichte oefenvormen.

Sherborne bewegingspedagogiek is ontwikkelen, is groeien naar vrijheid en zelfstandigeheid binnen de grenzen van je eigen talenten en mogelijkheden. Sherborne ondersteunt en stimuleert dit proces. Om te kunnen groeien naar zelfstandigheid en vrijheid heeft een kind vertrouwen nodig in zijn eigen lichaam, in de wereld om hem heen en de mogelijkheid hebben om relaties aan te gaan. Via eenvoudige bewegingsspelletjes komt dit proces opgang of wordt opnieuw gestimuleerd.

OKI-B (ouder kind interactief bewegingsspel) is gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Sherborne en richt zich op ouders en kinderen waarvan de relatie stroef verloopt. Het is zeer geschikt voor kinderen met hechtingsproblemen en kinderen wonend in een pleeggezin.

Kies je eigen zorgverlener

Bij Samen Sterk Zorg kiezen kinderen en ouders zelf hun eigen zorgprofessional. Weet je waarom? Omdat de relatie bepalend is voor het resultaat wat je samen haalt tijdens het zorgtraject. Met een ‘klik’, een veilige verbinding en energie-gevende samenwerking kan er goed samengewerkt worden. Dan pas kan de zorgprofessional een goed instrument zijn met al zijn of haar kennis, ervaringen en methodieken.

Contact

Wil jij in contact komen met Dorien of een andere zorgverlener? Dat kan! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op >