De nieuwe website van KidsLife staat online! Kijk snel op www.kidslifedrenthe.nl.

Wij hebben samen met Lampe Therapie, Dieetstyle en Personal Training by Fernando het programma KidsLife geïnitieerd. Speciaal voor kinderen met overgewicht in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar.

Drenthe

Overgewicht is een groot probleem in Nederland, maar zeker ook in Drenthe. Overal in Nederland en ook in Drenthe worden projecten opgezet voor deze kinderen. Deze projecten duren meestal 1 tot 2 jaar, maar helaas vaak met weinig resultaat. Ons programma is voor onbepaalde tijd. Kinderen kunnen hier op elk moment instromen, er is geen begindatum, maar ook geen einddatum. Ieder kind krijgt een programma dat op hem of haar is afgestemd. Elke zorgspecialist bepaalt in samenwerking met het kind en met de ouders of verzorgers wat voor diegene belangrijk is en hoe lang het traject zal duren.

GEZONDE LEVENSSTIJL

KidsLife is een samenwerking tussen Dieetstyle, Personal Training by Fernando, Lampe Therapie en Samen Sterk Zorg. Alle kinderen (en hun ouders) gaan in gesprek met deze verschillende professionals. Naar aanleiding daarvan wordt een persoonlijk programma opgesteld. Het doel is om kinderen en ouders enthousiast te maken voor een gezonde leefstijl. Naast gezonde voeding en bewegen, wordt er bij KidsLife ook gekeken naar de bredere zin van gezonde leefstijl. Waar komt de “ongezonde” leefstijl bij (vaak) het hele gezin vandaan? Dit heeft vaak niet één oorzaak. Vandaar dat er tussen de verschillende zorgspecialisten nauw wordt samengewerkt om hieruit een leuk en effectief programma op te stellen voor elk individu.