Half oktober was Vandaag Zorgvernieuwing bij ons op bezoek voor een bedrijfsscan. Hun medewerkers Pedro en Rens zijn vanuit Limburg bij ons op bezoek geweest om alles te weten te komen over onze organisatie en onze processen. Zij keken naar wat we al goed doen, maar vooral ook op welke punten we nog kunnen verbeteren en iets efficiënter kunnen werken. De laatste jaren zijn we namelijk flink gegroeid en dan is het fijn om even alles onder de loep te nemen om de volgende stap te maken. Vorige week ontvingen we de uitslag en dat gaf ons wel kippenvel…. 

Conclusie…..

We zijn ten eerste heel tevreden met hun bevindingen. Conclusie is dat “Samen Sterk Zorg de bedrijfsvoering op orde heeft” en dat er “zorg wordt geleverd vanuit de bedoeling”. Ook werd benoemd dat onze zorgverleners “intrinsiek gemotiveerd zijn om de werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren met de middelen die ze daarvoor op dat moment hebben”. Heel fijn om te horen dat Pedro en Rens dat zo hebben ervaren. 

Aandachtspunten

Natuurlijk zijn er ook aandachtspunten waar nog aan gewerkt moet worden. Zo moeten er regelmatig ad hoc documenten gemaakt worden om te voldoen aan wet- en regelgeving en is de financiële administratie nog niet volledig efficiënt ingericht. Vandaag Zorgvernieuwing heeft ons adviezen gegeven hoe we hier als organisatie deze processen zouden kunnen versterken. Daardoor zal er ook meer tijd en ruimte ontstaan om meer bezig te gaan met onze doelstellingen en strategieën. Dromen en idealen blijven we namelijk houden en hoe fijn is het als deze dromen nog meer uitgewerkt kunnen worden tot concrete stappenplannen.

Wauw

De laatste zin uit de conclusie bezorgde ons kippenvel. Zij vinden namelijk ons platform “een groot voorbeeld van hoe kennisoverdracht en het vergroten van kennis bij zorgverleners onderling zou moeten zijn. Alles staat bij Samen Sterk Zorg in het teken om kwalitatief hoogwaardige zorg te leveren, waarbij gekeken wordt naar de zorgvraag en wensen van de cliënten.” Wauw, wij zijn helemaal overdonderd door deze conclusies en geven een dikke pluim aan alle zorgverleners die bij ons aangesloten zijn!