Wij openen vanaf maandag 20 april 2020 een telefoonnummer waar gezinnen terecht kunnen voor een luisterend oor of tips en adviezen. Onze zorgverleners zijn werkzaam in de opvoedingsondersteuning en hebben ervaring met het begeleiden van gezinnen. Speciaal voor deze lastige periode bieden ze op vrijwillige basis hun expertise aan voor gezinnen die het momenteel zwaar hebben of gezinnen die behoefte hebben aan opvoedtips.  

Verschuiving naar de mentale zorg

Annelies Mittendorff, onze initiatiefnemer: “Daar waar nu een hoge druk ligt op de zorgverleners die fysieke zorg geven, voorspellen gemeenten en zorginstellingen dat er over een tijdje een hoge druk komt te liggen bij de zorgverleners die mentale zorg verlenen. We zullen verschuivingen krijgen in de hoeveelheid mentale coachingsvraagstukken, maar ook in de zwaarte van de vragen die binnenkomen. Bij Samen Sterk Zorg zien we al langzaam die verschuiving plaatsvinden. Om nu alvast een helpende hand te bieden, hebben we een gratis en anoniem telefoonnummer geopend om gezinnen telefonisch te ondersteunen. Het is fantastisch dat onze zorgverleners dit op vrijwillige basis doen. Het initiatief kwam overigens uit henzelf!” Onze zorgverleners zijn werkzaam in opvoedingsondersteuning en hebben dus al ruime ervaring met opvoedkundige vragen en spanningen binnen gezinnen.

Bereikbaarheid

De zorgverleners van Samen Sterk Zorg zijn iedere werkdag tussen 10 en 16 uur bereikbaar via het nummer 085 – 130 22 51. Dit is gratis en anoniem. Daarnaast kun je ons ook bereiken via [email protected]. Eén van deze zorgverleners is Alie Meijering uit Emmen: “Je kunt bij ons terecht voor alle vragen over thuisscholing, maar ook hoe je een betere structuur krijgt. Zijn er veel spanningen of veel ruzies in jouw gezin of heb je behoefte aan opvoedtips? Heb je een ontwikkelingsvraag of een andere persoonlijke vraag? Je kunt ons altijd bellen. Wij hebben geen oordeel, wij luisteren en geven waar nodig advies of tips.”

Behoefte aan een luisterend oor?

Vind jij het momenteel best lastig thuis? Om onderwijs aan je kind(eren) te geven, tegelijkertijd te werken en geen sociale contacten meer te hebben? Voel je je soms onzeker of zie je het even niet meer zitten? Zijn er spanningen in je gezin of kun je wel wat tips gebruiken? Weet dat je er niet alleen voor staat! Onze professionele zorgverleners, werkzaam in de opvoedingsondersteuning, zitten voor je klaar. Een luisterend oor, iemand die met je meedenkt, zonder oordeel met handige tips en adviezen. Iedere werkdag tussen 10 uur en 16 uur kun je bellen met 085 – 130 22 51 of mailen naar [email protected] en al je vragen stellen. Het is gratis en anoniem!

Het telefoonnummer wordt gratis beschikbaar gesteld door Voys, heel hartelijk bedankt daarvoor!