Wij hebben iets te vieren. Iets waar we heel trots op zijn, maar wat zeker niet zonder slag of stoot is gegaan!

We hebben namelijk een 5-jarig contract gekregen voor onze diensten met alle gemeenten van Noord-Midden Drenthe. Voor Zuid-Drenthe hebben we zelfs een 8-jarig contract gekregen. “Joehoe” voor nu, maar beide inkoopprocessen gingen gepaard met bloed, zweet en tranen…


Inkoop van de zorg wordt gedaan via aanbestedingen. De aanbestedingen zijn per provincie/aanbestedingsgebied allemaal heel verschillend. De ene gemeente richt zich op het resultaat, andere gemeenten richten zich meer op registraties en weer andere gemeenten richten zich vooral op alle protocollen en andere administratieve paperassen.

Wij vinden onszelf goed in het leveren van zorg. Wij vinden en leren onze klanten dat je goed bent zoals je bent en dat je fouten mag maken. Dat je zelfs fouten moet maken om te leren. Wij zijn als organisatie jong en doen nog maar 3 jaar mee met de gecontracteerde zorg. Dit betekent dat we nog geen 10 scoren op het doen van aanbestedingen.

Zo zijn wij bij een aanbesteding bijvoorbeeld een bijlage vergeten, waardoor wij via een brief de boodschap kregen dat we geen gunning hadden gekregen. Na 3 jaar goed samen gewerkt te hebben met deze gemeenten konden we doordat we een fout hadden gemaakt, een vergeten bijlage, geen gunning meer krijgen. Alleen aan de hand van een kort geding konden we bezwaar maken. Fouten maken mag dus nog steeds niet in de wereld van de gemeenten.

We hebben ons verdrietig gevoeld in het proces van de aanbesteding. We voelden ons af en toe machteloos, maar mede door support van onze collega’s en ons mooie netwerk hebben we doorgezet en hebben we keihard ons best gedaan om elke keer weer bij onszelf te blijven.

Wij blijven staan voor dat fouten maken mag, we blijven staan voor veiligheid en voor open en eerlijke relaties. 
En daarom vieren wij dat wij weer 5-8 jaar zorg mogen leveren aan de klanten die voor ons kiezen.