Ze is nog niet eens officieel aangesloten bij Samen Sterk Zorg en toch deed ze vol enthousiasme mee aan onze Inspiratiedag afgelopen juni. Wat een kanjer en een aanwinst voor onze organisatie. Lees de blog van Anouk Simons-Senden, kindercoach bij Aapie én ondernemer, over onze Inspiratiedag. 

“Afgelopen vrijdag was het zover… ik ging kennismaken met de organisatie dieSamen Sterk Zorgheet. En ja… ik ben overtuigd… wat een mooie krachtige enthousiaste groep mensen bij elkaar. Mensen die graag willen dat de zorg in Nederland beter aansluit bij de behoeftes, mensen die dit graag samen willen doen door krachten te bundelen en door naast de zorgbehoevende te staan in plaats van er boven. Ze willen niet vast zitten aan protocollen, maar juist kijken naar wat er voor deze unieke situatie nodig is en daar op aansluiten. Dat is waar Samen Sterk Zorg voor staat. En… dat is waar ik naar op zoek was!

Het begon zo: toen ik startte als kindercoach ben ik op zoek gegaan naar collega’s in de buurt. Ik vroeg aan Jiska Clevering van Sterrig of ik eens mocht komen kennismaken. En dat mocht… we gingen in gesprek en ik raakte enthousiast van Jiska. Uiteraard keek ik tegen haar op, want ze wist al zoveel en ze was al zo ver met haar eigen bedrijf. Geen idee hebbende dat dat nog maar het begin van Sterrig was. Zo hadden we kennis gemaakt en gingen we ieder weer onze eigen weg. Ik bleef haar volgen en zag hoe Sterrig groeide. Ik ontwikkelde mezelf en mijn bedrijf door verschillende opleidingen te volgen en af en toe kwam ik Jiska tegen en sprak ik haar even of groette haar.

Tot een paar maanden geleden… ik was al langere tijd op zoek naar een fijne intervisiegroep waar ik kon sparren met collega’s in de zorg en waar ik ideeën kon ventileren. Ik had gelezen dat Jiska inmiddels mede-directeur was geworden van Samen Sterk Zorg (SSZ) en zoals vaak met zulke dingen kwam ik SSZ steeds vaker tegen op social media. Ik dacht… ik ga gewoon eens met haar praten. Van het een kwam het ander en eigenlijk wilde ik meteen al wel aansluiten met als enige nadeel dat er nog geen team in Friesland gestart was. Jammer!

Om te proeven en ervaren wie of wat SSZ nu eigenlijk is besloot ik me op te geven voor de inspiratiedag op 21 juni jl.: de langste dag van het jaar, het begin van de zomer. Normaal gesproken voel ik altijd wel wat spanning als ik ergens naartoe ga waar ik (bijna) niemand ken en slaap ik dan wat minder vast en diep. Maar deze dag stond ik ’s ochtends op en voelde me eigenlijk heel goed, ik had er zin in. Onderweg in de auto was er wat gedoe met nieuwe wegen en navigatie, maar eenmaal aangekomen in De Fabriek in Wergea werd ik aangenaam verrast. Een prachtige locatie, sfeervol ingericht en een fijne rustige uitstraling. Bij binnenkomst zwaait Jiska al (altijd fijn als je in ieder geval íemand kent). Een rondje langs de aanwezige dames geeft me een fijn en welkom gevoel. Dit wordt een leuke dag!

De eerste twee workshops worden verzorgd door Jiska zelf en hoewel ik de informatie al vaker heb gehoord krijg ik toch ook nu weer nieuwe inzichten. Enthousiast kunnen we aan de slag met de theorie van Simon Sinek over het waarom van je onderneming, het waarom van je bedrijf, het waarom van jij als mens… met andere woorden JOUW waarom!Ook mogen we eens kritisch kijken naar wat je nu eigenlijk allemaal doet voor je bedrijf… hoeveel tijd besteed je nu aan iedere bezigheid voor je bedrijf en wat zou je graag willen? De grootste les hierin is wel dat ik veel meer doe dan ik eigenlijk besef. Een mooie opsteker!

Na de heerlijke lunch buiten, want het is lekker weer, gaan we door met een zangworkshop verzorgd door Christel Peters. En… dat was even slikken. Want hoewel ik zingen erg leuk vind, is mij van jongs af aan verteld dat ik niet kan zingen. Een overtuiging die bij mij zeer sterk verankerd zit. Dus… ja… dit was wel een dingetje. Gelukkig gingen we allerlei oefeningen doen met de hele groep en ik begon er echt lol in te krijgen. Ik vond ook eigenlijk dat ik best mooi aan het zingen was toen we met de hele groep het nummer van Adele “Make you feel my love” ten gehore brachten. En toen gebeurde het…

Christel vroeg of iemand het lied alleen voor de groep wilde zingen en… ik zag dat ik het deed, ik merkte dat ik het deed, ik vond het doodeng, maar ik deed het… ik stak enthousiast mijn vinger op. En daar stond ik dan… met knikkende knieën en trillende stem. Wat is dat spannend zeg! Maar… ik stond er wel… en dat is waar het om gaat. Ik heb gezongen, het hele nummer en ja… ik stond er alleen, maar wat voelde ik mij gesteund door alle lieve mensen die voor mij zaten. Alleen en toch samen… zo voelde het! En daarna voelde ik mij sterker en krachtiger dan ooit… alsof ik de wereld aan kon! Dus dankjewel Christel, dankjewel SSZ-groep, dankjewel dat ik dit mocht doen! Het was een hele stap, maar het was een fijne stap die ik alleen kon doen omdat jullie mij die kans gaven.

De dag kon voor mij niet meer stuk en tijdens de laatste workshop van Yolanda Bos konden we onze bovenkamer nog even laten kraken en kijken hoe ver je kunt komen door eens anders te kijken naar een probleem en out-of-the-box te denken. De barbecue daarna was een zeer geslaagde afsluiter en jullie kunnen vast wel raden hoe ik naar huis reed…?

Natuurlijk… heel hard meezingend met de radio en vol energie. Ik zeg Samen Sterk Zorg…team Friesland komt er aan!