Kerst is een drukke tijd. Ook voor kinderen! Lammien Spang van Gelukkig bij Lammien, leert je een heerlijke kerstmassage die je samen met je kinderen kunt doen. 

Vandaag is het kerst. Ik mag helpen met de voorbereidingen voor het kerstdiner. We beginnen met de tafel dekken. Ik strijk met papa het tafelkleed recht.
Strijk met beide handen van de schouders naar de onderkant van de rug

We zetten het servies en de glazen netjes neer. Eerst de borden, dan de glazen. Het moet wel voorzichtig anders breekt het en dat zou zonde zijn.
Maak cirkels met je platte handen op de rug

Dan is het bestek aan de beurt. Mes, vork en lepel leggen we netjes naast de borden. Dat ziet er al mooi uit.
Trek met je vingers rechte streepjes van links naar rechts over de rug. Herhaal dit verschillende keren.

We vullen de waterglazen en zetten sap voor de kinderen neer. Papa zet de wijn op tafel.
Ga met beide handen vanaf de kruin, langs het gezicht, over de schouders, langs de armen naar de handen toe.

De tafel is klaar. Papa maakt het eten warm. Ik mag in de pan met soep roeren. Met een grote houten lepel. Dat is leuk om te doen.
Maak twee vuisten en draai vanuit het midden van de rug, steeds grotere rondjes, totdat je ter hoogte van de schouders uitkomt.

We gaan verder met het hoofdgerecht. Gebakken aardappeltjes, boontjes in spek gerold, stoofpeertjes, aardappelkroketjes en kip. Het ruikt heerlijk. We hebben bijna alle pannen op het fornuis aan. Papa draait het gas aan.
Doe je handen een beetje open, zodat er denkbeeldig een appeltje in past. Draai je polsen naar buiten en maak kleine rondjes met je handen. Alsof je de knoppen van het fornuis aan draait

Als laatste komt het toetje. Dat vind ik het lekkerst. Het is pudding. Het is heel lekker zacht in je mond. Het smelt op mijn tong en smaakt naar aardbeien. Heerlijk. Ik kan niet wachten om het straks echt te proeven. We zetten het eerst snel in de koelkast.
Begin met vlakke handen boven de wenkbrauwen en strijk zachtjes over het voorhoofd en haar naar de nek. Via de nek over de schouders naar de onderrug. Herhaal dit een paar keer.

Alles staat klaar. Wij zijn er klaar voor. Ah daar gaat de bel. De gasten zijn er. Mama doet de deur open. Lekker samen genieten.