Goed. Het gaat goed. Prima zelfs. Een glimlach om je woorden kracht bij te zetten. Je hoort het jezelf zeggen en negeert het onbehaaglijke gevoel dat je bekruipt. Het liefst zou je eerlijk zeggen dat de quarantainetijd je zwaar valt, dat het niet zo goed gaat in je gezin, dat er zorgen zijn. Je kinderen maken veel ruzie na al die weken samen. Of juist jij en je partner, omdat het thuis werken en het schoolwerk jullie begint op te breken. Misschien zijn er financiële zorgen omdat je je baan of onderneming dreigt te verliezen. Wellicht huilt je hart bij het idee jou kleine grote vierjarige op zijn eerste schooldag bij het hek af te moeten zetten, omdat je het plein niet op mag?

Het liefst zou je je verhaal delen. Of om hulp vragen. En dat is moeilijk, het maakt je zo ontzettend kwetsbaar. Zeker als vrienden, familie en buren enorm lijken te genieten van het samen thuis zijn. Dan voel  je je soms alleen, en wordt de drempel om het te delen steeds groter.

Met Samen Sterk Zorg zijn wij er voor jou; het luisterend oor voor zorgen die jou ’s nachts als ouder wakker houden. We snappen dat het niet altijd ‘prima’ gaat in deze rare tijd. Soms loop je vast of zie je het even niet zitten. Dat is begrijpelijk, het mag er zijn.

Onze zorgprofessionals, werkzaam in de opvoedingsondersteuning, zitten daarom iedere werkdag tussen 10:00-16:00 uur voor je klaar. We luisteren zonder oordeel. We denken met je mee en waar nodig helpen we je op weg met tips en adviezen. Gratis en anoniem.

Heb jij behoefte aan een luisterend oor? Wil je sparren over wat te doen in jouw situatie? Opzoek naar handvatten voor wat meer positiviteit in huis? Bel of mail ons gerust. Weet dat het oké is om je verhaal te delen of om hulp te vragen.

Bel 085 – 130 22 51 of mail [email protected]
GRATIS en ANONIEM

Lees ook: Telefoonnummer voor gratis advies aan gezinnen